Wanneer u pijn heeft

Er zijn veel ouderen die dagelijks gewrichts- of spierpijn hebben. Ze denken vaak dat het bij het ouder worden hoort. Dat is echter niet waar. Wanneer u als oudere al langer een dergelijke pijn heeft, moet u daar niet mee blijven rondlopen, omdat het anders van kwaad tot erger wordt. Ga ermee naar uw huisdokter. Deze zal u eerst grondig onderzoeken om te kijken waar de pijn door veroorzaakt wordt. Zodra hij denkt het te weten, zal hij u medicijnen voorschrijven die de pijn moeten verzachten of zelfs helemaal laat verdwijnen. Als u over een of twee weken terug moet komen bij de huisarts en er is geen verbetering opgetreden, dan zal de huisdokter u doorverwijzen naar de fysio Almere. Woont u in Almere Haven, dan zal hij of zij u doorverwijzen naar de fysio Almere Haven.

Het eerste bezoek bij de fysio Almere of fysio Almere Haven

Wanneer u voor de eerste keer bij de fysiotherapeut komt, zal deze eerst met u een vragenlijst doornemen. Op die manier probeert hij of zij erachter te komen hoe en wanneer de pijn is ontstaan. Vaak zal de pijn bij ouderen geleidelijk ontstaan, maar bij jongeren kan het door een sportblessure, verkeerde werkhouding of ten gevolge van een operatie zijn. Wat ook de oorzaak is, het zal opgelost moeten worden. Nadat de vragenlijst is afgewerkt, zal de therapeut u grondig onderzoeken. Wanneer de fysiotherapeut, na het onderzoek, nog twijfelt wat de oorzaak van de pijn is en daardoor geen goed behandelingsplan kan opstellen, kan hij in overleg met u besluiten om een echografie Almere te laten maken. Door middel van geluidsgolven tijdens de echografie Almere kan de juiste plek worden gevonden wat de pijn veroorzaakt. Wanneer de therapeut dat weet, kan er een goed behandelingsplan worden gemaakt.

Het behandelingsplan van de fysio Almere of fysio Almere Haven

De mogelijkheden die een fysiotherapeut heeft om een persoon met pijnklachten te helpen, is uitgebreid. De fysiotherapeut zou bijvoorbeeld kunnen kiezen uit oefentherapie, massagetherapie en fysische therapie. Wanneer er veel spanningen in het lichaam zijn, dan zal de fysiotherapeut u helpen door gebruik te maken van massagetherapie. Hierbij worden door middel van druk en trillingen de spieren, die gespannen zijn losgemaakt, waardoor de spierpijn zal verdwijnen. Wanneer u dement bent of de ziekte van Parkinson heeft, kan de fysiotherapeut u daarbij helpen. De fysiotherapeut die hierbij helpt, heeft wel een speciale opleiding daarvoor gehad. Andere speciale behandelingen zijn bekken-, sport-, arbeids-, manueel- en geriatrie therapie. Ook personen die een beroerte hebben gehad, kunnen geholpen worden door een fysiotherapeut.