Wat hoort er bij een goede magazijninrichting?

Wanneer je een magazijn hebt, dan hoort daar een goede en efficiënte magazijninrichting bij waarmee je elke centimeter van het magazijn optimaal benut. Een dergelijke indeling kan best ingewikkeld zijn, maar geen zorgen; in dit artikel vertellen we je wat er allemaal bij een goede magazijninrichting komt kijken.

Magazijnstellingen

Stap één bij het inrichten van je magazijn, is het aanschaffen van magazijnstellingen die passen bij hetgeen je verkoopt. Zo kunnen grootvakstellingen en palletstellingen perfect zijn voor een grote hoeveelheid aan producten en passen draagarmstellingen goed bij industriële producten, zoals gipsplaten en buisprofielen. De beste stellingen koop je bij Begra magazijnstellingen. Niet alleen magazijnstellingen, maar ook efficiënte opbergsystemen horen bij een goede inrichting. Vergeet daarom zeker niet om bakken en kratten aan te schaffen voor kleinere goederen en pallet- en steekwagens voor grote dozen. 

Picking systeem en looproutes

Magazijnstellingen en opbergsystemen zijn een groot onderdeel van een goede magazijninrichting. We mogen echter efficiënt werken niet vergeten; daarom doe je er goed aan om logische picking en looproutes te creëren die ervoor zorgen dat medewerkers snel bij het juiste product kunnen komen. Het systeem stem je daarom het beste af op jouw klanten en de wijze waarop ze producten bestellen. Bestellen jouw klanten bijvoorbeeld vaak producten binnen dezelfde categorie? Zet deze dan zo dicht mogelijk bij elkaar, zodat je medewerkers snel orders kunnen picken. 

Veiligheid

Efficiënt werken betekent niet alleen stellingen, looproutes en een logisch picking systeem, maar ook het creëren van een veilige werkomgeving. Je wilt voorkomen dat medewerkers tegen elkaar aan botsten, struikelen over kabels of tegen magazijnstellingen aanrijden die vervolgens omvallen of waar producten uit vallen. Hang daarom veiligheidsspiegels op in de hoeken, zorg voor kabelbruggen en stootranden, aanrijd- en hoekbeschermers. Met de juiste omstandigheden binnen je magazijninrichting heb je gegarandeerd een hoge productie en gelukkige werknemers.