Wat is een hologram en wat kun je ermee?

Je hebt vast wel eens van een hologram gehoord, en waarschijnlijk heb je er zelfs wel eens een gezien. Mogelijk zelfs vaker dan je denkt. Toch weet niet iedereen wat een hologram nou precies is, en nog belangrijker; wat je er allemaal mee kunt. Daarom vertellen we je er in dit artikel meer over!

 

Wat is een hologram?

Laten we beginnen met wat een hologram nou precies is. Bij een hologram wordt er een beeld in 3D geprojecteerd. Hierdoor lijkt het geprojecteerde beeld levensecht! Wanneer er bijvoorbeeld een hond wordt geprojecteerd, lijkt het net of er een echte hond voor je zit. Dit voorbeeld klinkt misschien nog wat ongeloofwaardig, maar je komt hologrammen op meer plekken tegen dan je in eerste instantie zou denken.

Waar kom je hologrammen tegen?

Bij grote evenementen zoals festivals wordt regelmatig gebruik gemaakt van hologrammen. Een bekend voorbeeld is het Amerikaanse festival Coachella. in 2012 kwam hier namelijk de wereldberoemde rapper Tupac op het podium om op te treden samen met Dr Dre en Snoop Dogg. Tupac is echter in 1996 dood gegaan. In 2012 trad hij dus op in de vorm van een levensecht hologram!

Er zijn echter nog veel meer plekken waar je hologrammen tegenkomt. Bijvoorbeeld in musea of tijdens tv uitzendingen, maar ook de 3D afbeelding op je ID-kaart is een voorbeeld van een hologram. Er bestaan namelijk verschillende soorten hologrammen.

Wat kun je met een hologram?

Zoals je aan de bovenstaande voorbeelden ziet kan een hologram zowel functioneel als gewoon mooi zijn. Hologrammen worden echter ook door bedrijven gebruikt als marketingmiddel. Omdat hologrammen zo indrukwekkend zijn kun je er namelijk goed de aandacht mee trekken! Wanneer je op een willekeurige beurs loopt zul je ongetwijfeld bij verschillende stands hologrammen zien staan. 

Een eigen hologram

Wanneer je zelf als ondernemer ook gebruik wilt maken van een eigen hologram, kun je terecht bij Media Hologram. Dit is een bedrijf uit Etten-Leur dat gespecialiseerd is in hologrammen. Wanneer je bijvoorbeeld wel eens op een beurs staat met je bedrijf is een eigen hologram een echte aanrader!