Wat is video strategie binnen marketing?

Is het tijd om naar je marketingstrategie te kijken en ben je benieuwd hoe het inzetten van video’s binnen deze strategie precies in zijn werk gaat? In dit artikel vertellen we op welke manier jij video’s kunt gebruiken om jouw onderneming op de kaart te zetten.

Reclame maken

Een marketingstrategie heeft als doel dat je als bedrijf reclame maakt en naamsbekendheid creëert, zodat je nieuwe klanten kunt werven. Zo kun je een commercial laten maken en deze verspreiden op je social media kanalen en op YouTube. Korte video’s en animaties trekken meteen de aandacht van je publiek en zorgen ervoor dat jouw boodschap en visie snel overkomt en goed blijft hangen.

Opvallen op het net

Met video’s, animaties en motion graphics kun je ervoor zorgen dat je beter opvalt op het internet, een plek waar iedereen reclame maakt én bekijkt. Korte animaties kun je niet alleen inzetten ter promotie op social media kanalen, maar je kunt de animatie ook gebruiken om als banner te posten op allerlei websites die relevante klanten naar jou toe kunnen trekken. Zo is affiliate marketing tegenwoordig een groot onderdeel van de marketingstrategie van online bedrijven en kun je er op deze manier efficiënt gebruik van maken.

Informatie overbrengen

Video marketing kun je niet alleen inzetten ter promotie van je bedrijf, maar ook om op een duidelijke manier ingewikkelde informatie binnen het bedrijf te verspreiden. Zo kan een uitlegvideo of een instructiefilm uitkomst bieden om nieuwe werkwijzen uit te leggen. Ook kun je door middel van infographics heel makkelijk complexe theorieën, strategieën en andere belangrijke informatie overbrengen bij je medewerkers; met een infographic wordt elke boodschap behapbaar en toegankelijk!