Wat zegt je slaaphouding over jouw persoonlijkheid?

Je muziekvoorkeur of je favoriete eten kunnen veel over jou als persoon zeggen. Maar wat zegt jouw slaaphouding eigenlijk over jouw persoonlijkheid? Het zal je misschien verbazen, maar ook jou slaappositite zegt iets over jouw persoonlijkheid. 

Betekenis slaaphoudingen

Allereerst zijn slaapposities onderbewust en daarom geven ze emoties goed weer, maar ook wat er diep van binnen in je omgaat. Omdat je slaaphouding onderbewust is, kun je niet precies zien hoe je lichaam iedere slaapsessie doorbrengt. Als je je bedenkt dat je een groot deel van je leven slapend doorbrengt, kan het verhelderend zijn om te weten wat de verschillende slaaphoudingen betekenen. 

Slapen op je buik

Als je vaak op je buik slaapt, ben je waarschijnlijk wat introvert. Je sluit jezelf wat meer af voor anderen. Buikslapers slapen vaak op hun buik omdat dit voor hen voelt als een veilige positie. Dit komt waarschijnlijk doordat je jezelf in deze houding beschermd voelt. Elk matras is verschillend, bij Una Matras kunnen ze jou adviseren over welk matras het beste past bij jouw slaaphouding

Slapen op je zij

Slapen op je zij komt het meeste voor. Voor zijslapers draait het om balans, zowel tijdens je slaap als in de rest van je leven. Doordat deze houding een combinatie is slapen op je buik en slapen op je rug, zorgt het ook voor evenwicht. Deze houding biedt warmte en bescherming, maar zorgt ook voor beweeglijkheid en is daarom heel erg comfortabel. Logisch dus dat de meeste mensen in deze houding slapen. Slapen op je zij zorgt er ook voor dat je goed kunt ademhalen tijdens het slapen. Zijslapers worden getypeerd als relaxt en meegaand. Je houdt ervan om mensen om je heen te hebben, maar ben wel iets te goedgelovig. Ook vind je het vaak lastig om zelf beslissingen te nemen, maar als je eenmaal een beslissing genomen hebt, ga je er met de volle honderd procent voor!

Slapen op je rug

Als je op je rug slaapt, ben je vaak wat zelfverzekerder en heb je een sterk karakter. In deze houding voel je je veilig. Ook ben je prettig in de omgang en heb je een open karakter. Veel rugslapers staan open om te ontvangen én te geven. Dieren slapen ook vaak op hun rug wanneer ze zichzelf ergens veilig en comfortabel voelen. Daarnaast kan deze slaaphouding ook aanduiden dat je waakzaam bent. Wanneer je op je rug slaapt ben je namelijk beter in staat om te horen wat er om je heen gebeurt. Je bent zo dus ook, in tegenstelling tot op je rug of zij, een stuk beter voorbereid om in actie te komen wanneer dat nodig is.