Wat zijn de bekendste zomerplanten?

Voor huiseigenaren zijn vaste planten bijzonder nuttig omdat ze jaar na jaar groeien. Ze hebben een verwachte levensduur van ten minste drie jaar, maar kunnen langer in leven blijven, afhankelijk van de verzorging en de weersomstandigheden. Er zijn veel soorten vaste planten bij Kwekerij de Groot die jaar na jaar goed zullen groeien in potten, maar zelfs een tuinbed kan om de paar jaar worden verpot om na verloop van tijd een stabielere indeling te krijgen. Zelfs beginners in bloementuinieren kunnen baat hebben bij enkele tips om hen te helpen de mooiste en beste planten voor hun plantbedden te selecteren.

Planten in een pot

Zomerbloeiende van Kwekerij de Groot planten zijn essentieel voor elke tuin omdat ze kleur toevoegen, bestuivers aantrekken en uw tuin vullen met geurige geuren.  Voor de ultieme bloemenrijkdom kunt u overwegen om sierplanten in potten of bakken te planten. Voor optimale resultaten bij potplanten kiest u bloeiende planten voor potten. Potplanten hebben het grote voordeel dat ze kunnen worden verzorgd door dezelfde tuinier die de bloeiende planten verzorgt. Potplanten zijn gemakkelijk te verzorgen en vormen een aantrekkelijk decor voor de bloementuin. U kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan potten, van eenstammige potplanten tot driedimensionale vormen. Dit geeft u veel variatie, maar vergeet niet dat u de planten niet elke periode zult laten bloeien.

De Mandevilla, Begonia en de Evolvulus

Mandevilla is een tropische klimplant met grote bloemen in rood, roze en wit. Hij groeit goed in de volle zon. De Mandevilla van Kwekerij de Groot is ideaal voor in de keuken en in de tuin. Begonia’s zijn langbloeiers met wasachtige bladeren en dikke trossen roze, rode of witte bloemen die de hele zomer door bloeien. Plant ze op een plaats waar het niet te druk wordt. Evolvulus is een van de weinige planten die echt blauw bloeit. Evolvulus is een kruidachtige vaste plant die meestal groeit in de volle zon tot halfschaduw met een rechtopstaande, spreidende groeiwijze. Hij wordt meestal 1-3 jaar oud en is algemeen bekend als blauwogig gras.