Wat zijn de voordelen van een woonzorgcomplex?

Woonzorgcomplexen zijn geschikt voor oude mensen die niet meer geheel zelfstandig willen of kunnen wonen. Bij dit type woning kunnen ze beroep doen op zorg en faciliteiten die aanwezig zijn in het bijgebouw. De woningen zijn namelijk gekoppeld aan het zorgcomplex, waar bewoners onderling contact kunnen opdoen en ook heb je toegang tot de benodigde hulp. In plaats van dat je continue een beroep moet doen op familieleden, krijg je als je woont in een woonzorgcomplex hulp van zorgmedewerkers.

 

Zelfstandig wonen met toegang tot hulp

 

Dit is dan ook het grootste voordeel van het wonen in een woonzorgcomplex. Je woont nog steeds zelfstandig, maar je hebt gemakkelijk en snel toegang tot hulp indien dit nodig is. De inrichting is aangepast aan hulpbehoevenden, zo is de woning gelijkvloers, zijn er weinig drempels in de woning en zijn de kamers erg ruim. Door te gaan wonen in een woonzorgcomplex kan je zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Je hoeft niet naar een bejaardenhuis of verzorgingshuis maar woont in jouw eigen woning. Er zijn verschillende zaken waarbij je hulp nodig kan hebben, zoals: het huishouden, persoonlijke verzorging of als je niet meer weet wanneer welke medicijnen ingenomen dienen te worden.

 

Tijdelijke woon vesting

 

Ga jij in een woonzorgcomplex wonen maar kan je er nog niet meteen terecht? Dan kan je via Dit is Plek een woning huren of kopen om zo tijdelijk een woonruimte te hebben, tot je kan gaan verhuizen naar het woonzorgcomplex. Een unit beschikt over een keuken en sanitaire voorzieningen en is ideaal voor tijdelijk verblijf. Het voordeel hiervan is dat ze klant en klaar zijn er je er meteen in kan trekken.

 

Sociale contacten opdoen

 

De woonzorgcomplexen van Thuis aan Huis zijn zowel te huur als te koop en beschikken over verschillende faciliteiten. In de gemeenschappelijke ruimte kunnen er, indien de bewoners daar behoefte aan hebben, sociale contacten worden opgedaan. Er zijn basisvoorzieningen en ook zijn er alarmering mogelijkheden, zodat oudere mensen zo lang mogelijk zelfstandig in een woning kunnen blijven wonen. Thuis aan Huis begeleidt de aankoop van een woonzorgcomplex en geeft tevens persoonlijk advies op basis van de wensen van de cli├źnt.