Welke soorten dakbedekkingen zijn er?

Een goed gekozen dakbedekking beschermt je woning tegen allerhande natuuromstandigheden. Het bespaart je niet alleen dure herstellingen, maar bepaald ook de uitstraling van je dak. Er zijn verschillende materialen voor hellende en platte daken. Je zal dus uiteindelijk een keuze zult moeten maken welke bekleding het best bij je woning past. Is je dakbekleding aan vernieuwing toe? Laat je dan zeker informeren door Eigenhuis Dakdekker in Rosmalen.

Dakbedekkingen voor hellende daken: dakpannen

Bij ons komen hellende daken veruit het meeste voor. Ondanks de groeiende concurrentie van andere materialen, doen dakpannen het nog altijd uitstekend. Dakpannen zijn er in beton en in gebakken klei. Dakpannen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afmetingen formaten. Waar je bij dakpannen zeker rekening moet houden is de hellingsgraad van je dak.

Metaalplaten

Dakpanplaten bestaan uit staal of aluminium. Het verschil met klassieke dakpannen is nauwelijks merkbaar. Platen zijn makkelijker te plaatsen dan echte pannen. Andere materialen voor dakplaten zijn zink, aluminium en koper.  

Leien daken

Je hebt de keuze uit natuur- en kunststof leien. Kunststof leien zijn veel goedkoper, maar hun minimum levensduur bedraagt maar de helft van natuurleien, namelijk.

Zinken daken

Deze zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en geven een strakke look aan je dak. Ze hebben ook een lange levensduur. Ze gaan makkelijk een eeuw lang mee?

Dakbedekkingen voor platte daken EPDM

EPDM of synthetisch rubber is sterk maar toch veerkrachtig, Uv- bestendig, onderhoudsvriendelijk en scheurvrij. Het is je beste keuze wanneer je een groendak wilt aanleggen

Kunststof, vooral PVC

Kunststof, vooral PVC, zien we steeds meer als dakbedekking voor een plat dak. Het is duurzaam en betaalbaar en gaat tot veertig jaar mee. Krimpt en zet uit bij temperatuurschommelingen.

 

Bitumen of Roofing

Bitumen of roofing worden steeds meer vervangen door van EPDM of PVC. Het blijft toch een goede keuze als dakbedekking voor platte daken. Dat dankt dit materiaal aan zijn kwaliteit en zijn voordelig prijskaartje. Om de soepelheid van bitumen te verhogen, worden er nu kunststofvezels aan toegevoegd.

Groendak

Groendaken geven je dak exclusief uitzicht. Vetplanten, mos, gras, kruiden of een combinatie zijn uitstekend voor de aanleg van groendaken. ! Ook een combinatie is zelfs mogelijk. Groendaken zijn niet alleen smaakvol. Ze vormen tegelijk voor een natuurlijke isolatie en waterafvoer.