Welke soorten tuinslangen zijn er?

Normale tuinslangen

De ‘normale’ tuinslangen die we kennen zijn de 15 meter lange slangen die gemaakt zijn van PVC waardoor ze erg sterk zijn. Tussen de binnen- en buitenlaag wordt een wapening toegevoegd van metaal, plastic of een ander type stevig materiaal. Deze versteviging zorgt ervoor dat de slang drukbestendig is, goed beschermd tegen beschadiging, minder snel slijt en minder snel knikt.  Dit type slangen zit vaak opgerold op een haspel, die bevestigd is aan de muur. Een nadeel van deze slang is dat hij vaak in de knoop zit en dat er snel een knik in komt als je deze over een langere afstand wilt gebruiken. 

 

Platte slangen

De platte slang is zeer geschikt voor het transporteren van vloeibare materialen in de bouw. Een platte waterslang is veelal gemaakt van PVC, waardoor deze zeer hoog in kwaliteit is. Mede door het gebruik van Polyester is deze slang zeer sterk, maar minder geschikt voor gebruik in kleinere tuintjes. 

 

Druppelslangen

Een druppelslang is een flexibele slang met gaatjes (druppelaars) op gelijke onderlinge afstand. Wanneer de kraan wordt aangezet druppelt er langzaam water uit de druppelaars. De druppelslang geeft hierbij een constante hoeveelheid water af. Bij een zweetslang gebeurt dit over de gehele lengte en oppervlak en bij een druppelslang gebeurt dit door druppelaars op gelijke onderlinge afstand.

 

Voordelen van een druppelslang

Het voordeel van een druppelslang is dat er geen water verspild wordt, doordat het water direct bij de plant en zijn wortels terecht komt. Een voordeel ten opzichte van andere sproeiers, zoals zwenksproeiers en pop-up sproeiers, is dat er minimaal water verdampt of verwaaid. Ook onkruidgroei zal hierdoor minder zijn omdat gebieden tussen de planten niet beregend worden.

 

Flexibele tuinslangen

Een flexibele tuinslang is heel eenvoudig in gebruik. Doordat hij compact is als deze niet op druk staat neemt deze weinig ruimte in beslag in je tuin of schuurtje. Een goede flexibele tuinslang vind je bij Jansen Enterprises. Deze J.E Flexibele Tuinslang van J.E is een 30m, extreem sterke, elastische tuinslang met een dubbele latexkern en drievoudig versterkte polyester buitenzijde. Deze flexibele tuinslang is voorzien van roestvrij messing aansluitkoppelingen, waardoor deze niet zomaar kapot getrokken kan worden, in tegenstelling tot de plastic aansluitkoppelingen. Met deze slang maak je jouw tuin helemaal zomerklaar.

 

Voordelen van de flexibele tuinslang

De J.E Tuinslang verlengt automatisch drie keer zodra er druk op komt (van circa 10 meter naar circa 30 meter). Deze extreem sterke tuinslang verkort weer supersnel zodra de waterdruk afneemt. Sluit de tuinslang aan op je buitenkraan en door de waterdruk begint de slang vanzelf te groeien tot wel 3x zijn originele lengte. (afhankelijk van de waterdruk kan de precieze lengte iets variëren)