Werkkleding kopen: waar moet je op letten?

Wanneer we denken aan de term werkkleding, dan denken we vaak aan representatieve kleding en kleding dat met regelmaat gedragen wordt door het zichtbare personeel in je winkel of organisatie. Omdat jouw klanten en medewerkers elke dag met deze kleding worden geconfronteerd, is het noodzaak dat je de juiste keuze maakt m.b.t. de aanschaf van deze kleding. In dit artikel tref je verschillende tips aan welke je in het achterhoofd kunt houden bij het aankopen van werkkleding. 

 

Werkkleding van een specialist

 

Het kopen van de juiste werkkleding vereist kennis en expertise. Want, wat hebben jouw medewerkers nodig om veilig te kunnen werken? En welke kleding representeert daarnaast het beste jouw merk? Kies je voor een wat casual look of ga je toch voor wat meer formaliteit? Door werkkleding bij een specialist te kopen, word je van A tot Z geadviseerd over de mogelijkheden. Specialisten zijn namelijk ook op de hoogte van de veiligheidsnormeringen, waardoor je zeker weet dat jouw medewerkers met de juiste, beschermende werkkleding lopen. 

 

Kwaliteit is key

 

Aangezien werkkleding vaak elke dag wordt gedragen, is het noodzakelijk dat de kleding van hoge kwaliteit is. Los daarvan zorgt werkkleding van hoge kwaliteit ook voor een meer professionelere uitstraling van een merk of bedrijf. Kiezen voor de juiste kwaliteit is dus echt heel belangrijk, zeker gezien je maar een keer een eerste indruk kan maken. Door voor hoogwaardige en herkenbare bedrijfskleding te kiezen ziet je personeel er op zijn best uit, en breng je het juiste gevoel over op je klanten. 

 

Let op de pasvorm

 

Niets is zo vervelend als een niet lekker vallend T-shirt, of een te baggy broek. Los van het feit dat een verkeerde pasvorm een negatieve invloed heeft op de uitstraling van de kleding, kan het ook de werkzaamheden van jouw werknemers negatief beïnvloeden. Let daarom op de verschillende merken die worden aangeboden door specialisten, aangezien ieder merk een andere pasvorm heeft. 

 

Werkkleding bedrukken

 

Als je het helemaal goed wil doen, dan is het verstandig om je werkkleding te laten bedrukken of borduren met je logo of bedrijfsnaam. Herkenbaarheid zorgt immers voor een vertrouwd gevoel, en straalt professionaliteit uit. Zeker in het geval van het bedrukken of borduren van werkkleding is het kiezen voor een echte specialist cruciaal. De bedrukking en het ontwerpen van werkkleding moet namelijk heel secuur gebeuren, en niet elk bedrijf is hierin gespecialiseerd. Doe dus altijd voldoende vooronderzoek.