Zo creëer je meer ruimte in huis!

Maak jij regelmatig je huis schoon, maar blijft je huis maar uit troepjes bestaan? Of heb je te weinig ruimte om je troepjes goed op te bergen? Dan is deze blog helemaal voor jou! Wij vertellen je alles op het gebied van opruimen en schoonmaken, zodat jij zometeen een goed opgeruimd en netjes huis hebt! Ben je benieuwd naar onze tips? Lees dan vooral verder!

Voorbereiding

Een opgeruimd huis begint met een goede voorbereiding. Begin eerst met het minimaliseren van de spullen in huis. Zo is het belangrijk dat je de juiste producten koopt om dingen op te ruimen. Denk bijvoorbeeld aan brieven. Papier is een grote rommel maker. Een oplossing hiervoor zijn Mappen! Leg bijvoorbeeld in de gang een map waar je de administratie of folders makkelijk in kan sorteren. Voor kleding of speelgoed geldt hetzelfde. Koop bijvoorbeeld een goede doos op maat waar je winter- en zomer kleding in kan opbergen, zodat je ruimte overhoudt in je kast voor je huidige kleding. Voor make up of verzorgingsproducten geldt hetzelfde. Je kunt door middel van organisers je verzorgingsproducten gemakkelijk opruimen.

Tips:

Kast onder de trap maken

Onder de kast is vaak een loze ruimte, waar niks mee gebeurd. Hier kan je gemakkelijk een kast plaatsen waar je losse spulletjes in kunt opruimen. Je kunt een kast laten maken, of een kast kopen en hier plaatsen!

Meubels met een dubbele functie

Heb je te veel meubels in je huis en lijkt het hierdoor erg rommelig? Dan is een meubel met een dubbele functie iets voor jou! Kies bijvoorbeeld voor een bank met lades, kist tafel of een bed met opberglades. Hier kan je gemakkelijk spulletjes in opruimen.

Gebruik de hoogte

Zelfs als de ruimte klein is. Ook dan kan het lonen om de hoogte in te gaan. Juist dan. Op deze manier maak je ook optimaal gebruik van de ruimte. Zo zou je ook hoge boekenkasten of hoge rekken boven de wasmachine plaatsen.

Uitklapbare meubels

Heb je een kleine ruimte? Dan kan je altijd kiezen voor uitklapbare meubels. Zo kun je kiezen voor uitklapbare bureaus, waslijn, klapstoel en bedden. Op deze manier gebruik je de ruimte als je de meubel nodig en klap je het weer in als je klaar bent met je bezigheid.