Zorg naast ouderdom en ziektes

Je kunt niet alleen voor ouderdom- of ziekte-gerelateerde thuiszorg terecht bij Zorgservice Brabant. Ook voor andere zorg kan je iemand inschakelen. In dit artikel vind je een aantal services die worden aangeboden. Zo kan je de beste zorg voor jou uitzoeken.

 

Palliatieve terminale zorg

Ken je iemand die in de laatste fase van zijn of haar leven zit en ziet diegene slechts af en toe iemand? Dan kan een verzorger diegene bijstaan wanneer hij of zij het moeilijk heeft en met iemand wilt praten. Dit kan in overleg met de verzorger worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld voor één uur per dag beschikbaar zijn of 24 uur per dag beschikbaar zijn.

Tijdelijke thuiszorg en overbrugging

Het kan natuurlijk voorkomen dat je ineens een been breekt door een lelijke val, of een flinke griep waardoor je bijna niks meer kan doen. Ook hiervoor kun je een verzorger inschakelen. Hij of zij zal dan de klusjes doen die jij niet kan doen zoals: koken, de afwas doen, de was doen, enzovoorts. Het aantal klusjes kan natuurlijk in overeenstemming bepaald worden. Niet alleen als je ziek bent of weinig kan doen, kun je een verzorger inschakelen. Ook als je in afwachting bent voor een opname in het ziekenhuis, of als je net ontslagen bent uit het ziekenhuis kun je een verzorger inschakelen.

 

Huishoudelijke zorg

Niet alleen voor verzorgers kun je terecht bij Zorgservice Brabant. Ook huishoudelijke zorg is mogelijk. Heb je bijvoorbeeld een drukke baan en weinig tijd om het huis schoon te maken of de was te doen? Dan kan je ook daarvoor iemand inschakelen. Hij of zij doet dan netjes de was en maakt het huis schoon zodat je weer in een fris huis kan thuiskomen na een zeer drukke werkdag. Tegenwoordig is het alleen niet meer vanzelfsprekend dat je in aanmerking komt voor een financiële vergoeding voor huishoudelijke zorg. 

 

Particuliere thuiszorg

Er is veel veranderd in de thuiszorg, wat voor een aantal problemen heeft gezorgd. Ouderen en mensen die zorg nodig hebben blijven langer thuis wonen, er wordt fors bezuinigd op de thuiszorg en er is een grote vraag naar mantelzorgers. Heb je bijvoorbeeld een zorgvraag? Wonen je kinderen ver weg of heb je een drukke baan? Misschien wil of kan je geen beroep doen op jouw kinderen of mantelzorgers. Voor al deze problemen kan je ook thuiszorg inschakelen.